0
Szerda este volt, fél kilenckor, és én a kanapén feküdtem, mint egy krumpliszsák. A telefonomat nyomkodtam, se görgött a végtelen, unalmas tartalom. Semmi kedvem nem volt se sorozatozni, se olvasni. A barátaim mind elfoglaltak voltak, a párom meg épp műszakban volt. Teljes csend, teljes unalom. Ilyenkor szokott az ember hülyeségeket csinálni.
Véletlenül bukkantam rá egy online kaszinó hirdetésére. Nem is tudom, hogyan került elém, de valamiért megakadt a szemem. Gondoltam, miért ne? Régen játszottam már, de sosem fogadtam nagy összegeket. Csak szórakozásból, pár száz forintért. Na, de aznap este valamiért más volt a hangulatom. Inkább az ingyenes pörgetések érdekeltek. Megnéztem, milyen bónuszokat kínálnak, és kiderült, hogy van egy ajánlat, ami elég csábítónak tűnt.
A lényeg az volt, hogy regisztrációért cserébe kaptam bizonyos számú ingyenes pörgetést. Ez volt az a bizonyos vavada 100 free spins. Nem kellett hozzá feltöltenem semmit, csak létrehozni egy fiókot, és máris a számlámon volt az a száz megforgatás. Először szkeptikus voltam, mert az ember általában óvatos az ilyen “”ingyen“” dolgokkal. De úgy voltam vele, hogy ha nem kell pénzt befizetnem, akkor nincs mit veszítenem. Max eltöltök tíz percet, és megyek aludni.
Regisztráltam. Gyorsan ment, talán két perc volt az egész. Aztán bementem a játékok közé, és kiválasztottam egy nyerőgépet, ami szimpatikus volt. Nem volt semmi különleges, csak pörgettem, és néztem, hogy peregnek a szimbólumok. Az elején apró nyeremények jöttek, semmi izgalmas. Aztán egyszer csak bejött egy olyan kör, ahol a képernyő tele lett ugyanazokkal a gyümölcsökkel. A kijelzőn megjelent egy szám, ami elég szép volt ahhoz, hogy felüljek az ágyban. Nem óriási összeg, de azért egy tisztességes vacsora ára két személyre. Meglepődtem, mert ilyen bónuszból sosem nyertem még ennyit.
Aztán jött a fontos pillanat. Amikor a visszajátszás gombot nyomogattam, eszembe jutott, hogy a barátom, Zoli is szereti az ilyen játékokat. Írtam neki egy üzenetet, hogy “”Figyu, itt van ez a fórum, ahol összeszedtem pár tippet, meg amúgy is van egy ajánlat, amivel kapsz vavada 100 free spins, csak regisztrálnod kell“”. Zoli nem hitt nekem, azt mondta, kamu az egész. De amikor küldtem neki egy képernyőképet a nyereményemről, hirtelen meggondolta magát. Kérte, hogy küldjem el a linket. Így tettem, és ő is regisztrált. Persze, hogy megnyerte ő is a magáét, még többet is, mint én. De ez már másik történet.
Visszatérve az én estémhez. Az a száz ingyenes pörgetés tényleg feldobta a hangulatomat. Nem az összeg miatt, hanem azért, mert egy unalmas szerda este átváltozott valami izgalmassá. Kipróbáltam néhány másik játékot is, de rájöttem, hogy jobban szeretem, ha van egy fix keretem. Az ingyenes pörgetések viszont pont arra valók, hogy az ember anélkül ismerkedjen meg a játékokkal, hogy kockáztatna. Nekem bevált. Persze, tudom, hogy szerencse kell hozzá, de aznap este szerencsém volt.
Azóta is szoktam néha játszani, de csak akkor, ha van bónusz, vagy ha tényleg unatkozom. Nem csinálok ebből rendszert. De azt megtanultam, hogy egy kis játék feldobhatja az ember napját, ha okosan csinálja. Nem hajszolom a nagy nyereményeket, nem teszek fel többet, mint amennyit szánnék rá. Inkább az élmény számít. Az a pillanat, amikor a számok egyeznek, és a gép kellemes hangot ad ki. Na, az valami más.
A legjobb az egészben, hogy a barátommal azóta is szoktunk viccelődni ezen a szerda estén. Ő is mesélte, hogy a felesége először hülyének nézte, amiért regisztrált, de aztán ő is kipróbálta, és nyert egy kisebb összeget a szabad pörgetésekkel. Így lett ebből egy családi szórakozás. Nem arról van szó, hogy minden héten játszunk, de néha, egy-egy fárasztó nap után bekapcsoljuk a gépet, és pörgetünk egy kicsit. Nem a pénzért, hanem a kikapcsolódásért.
Ha valaki kérdezi, hogy érdemes-e kipróbálni az ilyen bónuszokat, azt szoktam mondani, hogy igen, de csak akkor, ha az ember tisztában van a határaival. Az ingyenes pörgetések tökéletesek arra, hogy valaki belekóstoljon a világba anélkül, hogy a saját pénzét kockáztatná. Aztán, ha jön egy kis nyeremény, az már csak hab a tortán. Én például azon az estén nem terveztem semmit, csak úgy alakult. És pont ez volt benne a jó.
Lehet, hogy másnak ez furcsa hobbinak tűnik. De mindenkinek megvan a maga módja a kikapcsolódásra. Van, aki sorozatot néz, van, aki futni megy, én meg néha pörgetek. Nem érzem ettől rosszabbnak magam, sőt. A lényeg, hogy ezektől az apró örömöktől lesz színesebb a hétköznap. Nem kell mindig nagy dolgokra várni. Néha elég egy szerda este, egy csésze tea, és egy kis szerencse. Azóta is hálásan gondolok vissza erre a bónuszra, mert ez indított el egy kellemes kis szokást, ami sokszor segít átlendülni a rossz napokon.
Szóval, ha valaki unatkozik, és egy kis izgalomra vágyik, próbáljon ki egy ingyenes bónuszt. Lehet, hogy épp úgy jár, mint én, és lesz egy jó sztorija, amit aztán a barátainak mesélhet. És ki tudja, talán még nyer is valamit. Csak ne feledje: a játék szórakozás, nem pénzkereseti forma. Így gondolom, és így is csinálom. Az este, amikor megkaptam a vavada 100 free spins, nem csak egy nyereményről szólt. Arról szólt, hogy egy unalmas pillanat váratlan örömöt hozott. És ezért megérte.